“Nog nergens in de zorg ben ik een perfect persoonsalarm systeem tegengekomen”

Geplaatst op: 7 April 2020 | Categorie: Zakelijk

“Nog nergens in de zorg ben ik een perfect persoonsalarm systeem tegengekomen”

Anneke van Putten (49) werkt al ruim 25 jaar in de zorg. In de loop der jaren heeft ze met uiteenlopende doelgroepen gewerkt, waardoor ze een breed beeld heeft van zowel de ouderen- als de geestelijke gezondheidszorg. Hoewel haar algehele beeld van de sector een zeer positieve is, ziet ze nog voldoende mogelijkheden als het om de persoonsalarmering gaat: “Overal doen ze het anders, maar nog nergens ben ik een perfect systeem tegengekomen.”

Vitale ouderen
“Toen ik in de ouderenzorg begon, kwam ik er achter dat ik de vitaliteit en activiteit van deze mensen onderschat heb. Natuurlijk zijn er genoeg ouderen die amper de deur uit gaan, maar er is een veel groter aantal dat bijna dagelijks buiten te vinden is. Op die mensen hebben wij als zorgverleners op dat moment geen zicht.”, snijdt Van Putten aan. “Reguliere alarmsystemen geven de locatie van het alarm niet door en sommigen werken alleen binnen
de woning of het zorgcentrum zelf. Zo’n PERSAFE systeem is dan een grote stap vooruit!”

Bereikbaarheid verhogen
Van Putten ziet nóg een bijkomend voordeel van een systeem als PERSAFE. Bij calamiteiten is het namelijk altijd een klus om alle bewoners op de hoogte te stellen. “Gelukkig voor ons is een groeiend aantal ouderen in het bezit van een mobiele telefoon. En dan hebben we het met name over die vitale groep die er op dagelijkse basis op uit gaat. Natuurlijk vergeten ze die telefoon wel eens mee te nemen, maar als je uitlegt dat hun alarmsysteem dan niet functioneert, is dat gelijk een extra motivatie om die mobiel mee te nemen. Want ook als er geen alarm is, zijn er genoeg momenten om contact op te willen nemen met onze bewoners. Dat ze hun mobiel dan opnemen is altijd een geruststelling.”

Scroll naar boven